Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mariestads AIF

Följ

Mariestads AIF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Mariestads AIF
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Mariestads AIF
Adress Höstvägen 2
Postadress 54243 Mariestad
Telefon 079-303 00 94
E-post maif@mariestadsaif.se
Orgnr 866000-4188
Kontonr BG 5762-3811
Öppettider Öppettider MAIF kansli Mån & ons kl 9-12.30 Tis kl 9-19

Om Mariestads AIF

Ett pågående projekt vi brinner för
Mariestads AIF (MAIF) är en idrottsförening öppen för alla, med en anrik historia sedan starten år 1905. MAIF har fyra idrottssektioner – Handboll, Badminton, Friidrott och Tyngdlyftning. Vi har under ett par år arbetat med frågan hur vi kan få fler barn (och ungdomar) att röra på sig, eftersom allt fler barn slutar idrotta i yngre åldrar. Enligt undersökningar rör sig barnen endast 20% av rekommenderade mängden av daglig fysisk aktivitet, och 70% av sin vakna tid är svenska barn och unga stillasittande/fysiskt inaktiva.

– Att uppmuntra och göra det möjligt för barn och ungdomar att röra på sig mer, och inte minst bli intresserade av att röra på sig, är en viktig uppgift för hela samhället och vuxenvärlden, säger Maria Corell, utredare på Folkhälsomyndigheten.

MAIF vill vara med och bidra till mer rörelse genom att vara en öppen idrottsförening som jobbar med bredd. Vi startade ett projekt under vinter/vår 2021 med fokus – ”hur får vi fler barn att röra på sig”, där målet är att få fler barn att tycka det är kul med rörelse via handbollen. Projektet föll väl ut och vid säsongsavslutningen i våras kunde vi konstatera att vi fått en stor ökning av antal barn i yngre åldrar inom handbollen och idag är det 140 barn som tränar handboll, vilket bidragit till att vi inför denna säsong har startat ytterligare en handbollsgrupp. Så idag är det fyra stora barngrupper i gång och tränar handboll.

Vi planerar därmed att fortsätta projektet och en av aktiviteterna är att våra ungdomsledare besöker idrottslektioner på skolorna och håller i kul handbollslektioner för barn i förskola tom årskurs 3. Projektet innefattar också en speciell satsning mot nysvenska barn/ungdomar. Vi har tagit fram informationsmaterial både på svenska och arabiska som vi delar ut till alla barn i förskoleålder förskola tom årskurs 3 där vi bjuder in till handbollskul.

Välkommen till någon av våra idrotter!